Udgivet i Familie & Børn

Med familien på bilferie gennem Europa? Her er gode ideer til at få tiden i bilen til at gå lidt hurtigere

Af Kugleramme.dk

Sommerferien er på vej, og med den kommer rejserne. Ved at tage en biltur gennem Europa får du mulighed for at se en masse forskellige europæiske byer og få en oplevelse, før du er nået til destinationen.

Det kan dog være svært for børn og voksne at sidde stille i en bil i længere perioder. Her er nogle tips til sjove lege og aktiviteter både familien kan lave på køreturen. Klik her for at finde en bil, som du kan leje til ferien. Du kan afhente bilen i mange Tyske storbyer eller et stort udvalg af europæiske lufthavne. Derudover kan du læse mere om, hvorfor det er et eventyr at køre igennem Tyskland.

Mad og drikke

På en lang køretur skal der holdes pauser. I bilen er der selvfølgelig mulighed for at tage vand, snacks eller sandwich med og holde blodsukkeret og humøret oppe. Både børn og voksne bliver hurtigere irriterede, hvis de er sultne. Det hjælper dog også at få rørt kroppen og få frisk luft med jævne mellemrum.

Det påvirker nogen mere end andre at sidde tæt sammenpresset i en bil i flere timer. Tag hensyn til din egen krop og din familie og hold pauser ofte. Tag en bold, frisbee, sjippetov eller anden aktivitet med, så dine børn får mulighed for at brænde energi af i pauserne. Så kan de bedre sidde stille og slappe af, når det igen er tid til at køre.

Podcast

Der kan altid vises en film i bilen. Hvis børnene har egne telefoner, kan de endda se forskellige film eller spille spil. Det er en god idé til at holde børnenes opmærksomhed. Her kan chaufføren bare ikke være med. Med en podcast eller lydbog kan alle i bilen være sammen om noget. I kan lytte til nogle samfundsrelaterede podcast, der kan sætte diskussioner i gang. Ældre børn og teenagere kan dele eller danne deres holdninger, og familien får mulighed for at lære mere om hinanden. Hvis der er yngre børn i bilen, kan I høre en børnevenlig lydbog eller podcast om naturen, som I kører igennem. Hvis I er på vej til Frankrig, kan I høre en podcast om Frankrigs historie eller deres bygninger for at få viden, I kan bruge på rejsen. Sammen kan I også høre musik. Det er måske sjældent i hverdagen, at børnene gider spille deres musik for deres forældre. På en biltur kan hvert familiemedlem spille et yndlingsnummer på skift. I kan også tage en sangbog med og synge sammen.

Legetøj og spil

Til de mindste børn kan det være en god idé at have legetøj med, så de har noget i hænderne at være aktive med. Det kan være en bamse eller en figur. Det kan også være en kugleramme, så de kan lære at tælle og regne på turen eller en malebog, så de kan farvelægge eller tegne.

Derudover kan I tage spil med, som kan spilles på bagsædet. Det kan naturligvis være svært at tage store brætspil med, men en pakke kort eller Uno kan være underholdende i lang tid og fylder ikke meget. I kan også tage quizspil med. I behøver ikke tage hele spilpakken med, men kan nøjes med nogle spørgsmålskort. En i bilen kan stille de andre spørgsmål. Enten kan spørgsmålene diskuteres i hele bilen, eller der kan tælles point. Så kan I se, hvem det klogeste hoved er, når bilturen er slut. 

Børnene kan også selv vælge bøger, som de vil have med. Hvis de er gamle nok, kan de læse op for hele bilen eller læse for sig selv. Ellers kan de selvfølgelig også få en voksen til at læse op, så længe det ikke er chaufføren. Her er der også mulighed for at vælge bøger, der fortæller om de europæiske byer I kommer igennem eller bøger, der fortæller om naturen.

For at opfordre børn og voksne til at se ud af vinduet på de smukke omgivelser I kører igennem, kan du også tage en kikkert med. Tag et leksikon med om fugle og få børnene til at se ud og identificere, de fugle de ser. Det kan være sjovt og lærerigt for hele familien.

Ordlege

Der er mange forskellige ordlege, der kan leges med hele familien i bilen. I kan øve jer i at finde ord, der rimer på hinanden og udfordrer hinanden med forskellige ord, der skal dannes rim med.

I kan lave en ordkæde, hvor en person vælger et ord, og den næste person skal sige et ord, der starter med sidste ords slutbogstav eller den sidste stavelse. I kan også tage ordkæden i alfabetisk rækkefølge, hvor den første person skal finde et ord, der starter med A, den næste med B og så videre.

I kan også finde på en historie sammen. Få en person i bilen til at skrive ned. Personen kan vælge et navneord, få en anden til at vælge et udsagnsord og en tredje til at vælge et tillægsord. Skriveren kan så sætte det sammen og fortælle en historie. I kan også lave legen simplere og bare skiftes til at sige et ord højt. Det kan danne nogle skøre historier, når folk ikke har tid til at tænke, men skal sige det første ord, der dukker op i hovedet.

I kan også lege gættelege. Som familie kan I vælge en kategori. Det kan være dyr, planter eller noget helt andet. En person vælger noget i kategorien såsom en mus, hvis kategorien er dyr. Resten stiller ja eller nej spørgsmål for at forsøge at gætte, hvad der bliver tænkt på. Kategorien kan også være grøntsager, hvis du forsøger at lære dine børn at spise sundere.

Find det du mangler på kugleramme.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 39 produkter fra mere end 21 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 99 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-23 09:03:00.

39
Produkter
21
Forhandlere
99
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.