Udgivet i Familie & Børn

7 gode gaveideer til børn der både er sjove og lærerige

Af Kugleramme.dk

Børn elsker at få gaver jo flere jo bedre. Der er forskel på, om gaverne bliver modtaget med fryd og gammen eller med afsky. Det er dog sikkert, at du altid vil være klar over om gaven, som du giver, falder i god jord eller ej. Du kan vælge at give gaven ud fra en ønskeliste eller vælge helt ud fra egen mavefornemmelse og indsigt. Den spontane gave kan også bringe lykke.

Som børn vokser op, udvikler de sig hurtigt og det kan være svært at følge med i, hvad der er oppe at vende i tiden og hvad der passer til hvert enkelt alderstrin. Børnene går gennem flere faser og tigerspring, i takt med at de vokser op. For at hjælpe barnet på vej kan du vælge at give legetøj der kan udvikle barnet, med henblik på at du vil give gaver, der både er sjove og lærerige.  

Giv en god gave med føling og indlevelse

For at finde den rigtige gave, som du mener, kan glæde og udvikle, kan du tage en føling af, hvad der er trenden  Det kan du sammenkoble med egen eller andres tidligere erfaring omkring udvikling gennem leg og læring. Der er gaver, der ofte går igen gennem tiden og som tager dig et skridt i den rigtige retning, når du vil overraske og glæde. Her er 7 af slagsen.

1. Kuglerammen

Med en smart kugleramme kan dit barn lege købmand og få en god indgangsvinkel til forståelsen for at regne. Kuglerammer bliver fremstillet både i træ og plastik. Den store kugleramme med farverige og store kugler gør det nemt at styre udregningen. 

De mange forskellige udformninger gør det sjovt at lære at regne eller til start indøve motorik, ved at barnet flytter rundt på de runde kugler og lærer farver at kende.

Du kan glæde barnet ved at lege med og foretage de store indkøb hos den lille købmand. Barnet vil stolt tælle sig frem til, hvad hver enkelt vare koster og hvad I skal udveksle af penge.

2. Stableklodser

Det er sjovt for et barn at stable og se det hele brase sammen med et stort rabalder, når klodserne får et ordentligt slag. Barnet lærer at bygge op og brase noget sammen for igen at bygge op. Det udvikler sansen for, at selvom noget går i stykker, så kan det laves igen. 

Det er også spændende at finde balancen ved at stable for at se hvor højt tårnet kan blive, før det ligger ud til alle sider.

Stableklodser kan du få i farverige sæt. På nogle sæt er der bogstaver og tal, andre er med dyr og figurer, der kan gemme sig i tårnet af stableklodser. 

3. Insektfanger og botaniksæt 

Du kan give en insektfanger eller et botaniksæt i gave til barnet. Gaven giver barnet en mulighed for at lære om det facinerende ved naturen, blomsterne, haven og dyrene. Der er ikke noget mere spændende end at nærstudere naturens små og store vidundere eller mystiske kryb. 

Barnet lærer om biologiske forhold og fornemmer en tilknytning til naturen ved at bruge redskaber til at se nærmere på sagerne. Alt efter hvor gammel barnet er, som du skal give gaven, kan du vælge en insektfanger og et botaniksæt i forskellige sværhedsgrader. Nogle sæt er lavet af plastik, andre er i træ og nogle er mere avancerede end andre, som dem du kan sætte sammen med mobil og tablet.

4. Science- og eksperimentsæt

Børn er eksperimenterende og udvikler sig ved at undersøge alt omkring dem. Det er altid sjovt at se, hvad der sker, når ting sættes sammen, skilles ad eller blandes sammen. Med et lærerigt sciencesæt til de lidt større børn kan de selv forske sig frem til forskellige løsninger. De mindre børn kan også lære af disse sæt med hjælp fra far og mor eller de ældre søskende.

Der er mange valg mellem de forskellige science- og eksperimentsæt lige fra sættet, hvor det går ud på at skabe en vulkan til at lære om magnetisme og robotter.

5. Udgravningssæt

Arkæologi og historie kan også inspirere børn. En god ide som gave er et udgravningssæt. Det er spændende at tage udgravningsredskaberne frem og hamre og grave løs for at finde naturmaterialer som sten, månesten og vulkansten.

Om så støvet står ud til alle sider og går både i næse og øjne, bliver der kæmpet for sagen. Fortællinger om dinosaurer falder i mange børns smag og der er noget helt særligt ved at udgrave sit helt eget dinosaurskellet. 

6. Instrumenter

For et barn er det vigtigt at udvikle hørelse og stemmeleje. Musikalsk er det sjovt bare at lave larm, synge og skråle højt og hamre løs på diverse instrumenter. Barnet lærer gennem musik og sang at kende både til rim, rytme, harmoni og kaos. Det lærer at udtrykke sig gennem musik og sang.

Selvom gaven lægger op til en masse larm, er det også sjovt at se, hvordan barnet kan leve sig ind i rollen som musiker med en mikrofon og et instrument. Med inspiration fra idolerne fra MGP, Disney eller X-factor er det muligt med sit eget instrument at leve sig ind i musikverdenen.

Spiller du selv instrumenter som forælder, kan det være en god måde at have en fælles interesse på. Dit barn kan lære at udtrykke sine følelser og sin fantasi gennem musik.

7.  Lav selv sæt

Du kan sætte gang i fantasien og kreativiteten ved at give et lav selv sæt i gave. Du kan vælge mellem talrige sæt, der passer til de forskellige aldersniveauer. Med et lav selv sæt kan barnet bruge både sin fin og grov motorik og stolt lave gaver, som det selv kan give. Materialerne og opgaverne varierer i sættene. Der er udfordringer i alle genre for alle.

Barnet kan både lære at udvikle egen ideer gennem kreativ og uafhængig tænkning og kan også lære at arbejde efter mønstre og rammer. Det får kendskab til håndværk og træner sine skaberevner op.

Find det du mangler på kugleramme.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 39 produkter fra mere end 21 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 99 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-23 09:03:00.

39
Produkter
21
Forhandlere
99
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.